Новини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1197

14 вересня 2018 року

Summer school/Workshop «Microsatellites in planetary and atmospheric research»

Summer school/Workshop «Microsatellites in planetary and atmospheric research»

Tartu, Estonia, 6 - 11 August 2018 Студентка 4 курсу ФТФ Даша Распопова продовжує розповідь про участь у літніх школах цього року

«Друга школа, на якій я побувала влітку, проходила на базі тартуської обсерваторії.

ЩО ЦЕ ЗА ШКОЛА. Це насправді було те, що я розумію під назвою «літня школа». Потрібно було не лише відвідувати лекції та ставити запитання, намагаючись вловити, що там говорить лектор. Потрібно було підготувати постер зі своїм науковим проектом та зробити невеличкий огляд на нього перед аудиторією, а далі усе, як на звичайних постерних презентаціях: кава/чай, солодощі та наукові дискусії!

Останні два дні школи були відведені на роботу в групах. Це найцікавіша частина. Усі бажаючі (серед студентів) зробили невеликі презентації супутників, які теоретично можна було б запустити у космос (на орбіту Землі/Марсу або просто у міжпланетний простір). Кожен студент обрав собі групу за бажанням і два дні допомагав у опрацюванні космічної місії (формулювання наукової ідеї, обчислення траєкторій польоту, місткості супутника, електроніки, тощо). На другий день було представлено презентації по кожній з місій (які також було створено протягом цих двох днів). Я працювала у місії під кодовою назвою МАМА.

ЯК СЮДИ ПОТРАПИТИ. Потрібно було скласти своє резюме (СV), написати мотиваційного листа та домовитись із професорами про рекомендації. Також потрібно було заздалегідь знати тему для свого постеру.

СКІЛЬКИ КОШТУЄ. Взагалі-то участь коштує 200 євро, АЛЕ якщо Ваше резюме сподобається науковому комітету школи, то Вас візьмуть безкоштовно, та ще й за проживання заплатять. Мене чомусь узяли:) «Чомусь», бо я опинилася наймолодшою з усіх … набагато молодше (серед учасників були здебільшого магістри та аспіранти).

Цікаво? Реєструйтеся!

http://www.nordicastrobiology.net/Tartu2018/

(це було ну дууже круто)»