Новини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 636

23 вересня 2019 року

Мистецька акція «Мистецтво об’єднує молодь»

Мистецька акція «Мистецтво об’єднує молодь»

20 вересня 2019 року у Харкові за ініціативи Харківського університетського консорціуму та Ради ректорів закладів вищої освіти Харківської області, за підтримки Харківської обласної державної адміністрації відбулася V щорічна мистецька акція «Мистецтво об’єднує молодь».

Ця культурна подія зібрала не тільки ректорів, представників адміністрації, студентів і викладачів закладів вищої освіти Харкова, але й харків’ян та гостей міста, які вкотре мали змогу долучитися до прекрасного й засвідчити, що Харківська область є одним із провідних культурних центрів Європи.

Відкрив захід виступ студентського академічного хору Каразінського університету “Ad libitum”, який виконав гімн студентів “Gaudeamus”.

«Мені дуже приємно брати участь у цій акції. Мистецтво й культура завжди об’єднували суспільство, громаду. Впевнений, що без мистецтва в України немає майбутнього. Ми справді сьогодні приділяємо значну увагу розвитку культури», — привітав поціновувачів мистецтва заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Анатолій Бабічев.

Присутні насолодилися неперевершеними творами світової класичної музики у виконанні молодіжного академічного симфонічного оркестру «Слобожанський» та солістів Харківського національного академічного театру опери та балету імені Миколи Лисенка. Зокрема лунали увертюра до опери «Вільгельм Телль» Джоаккіно Россіні, хабанера з опери «Кармен» Жоржа Бізе у виконанні Наталі Матвєєвої, арія Джудітти з оперети «Джудітта» Франца Легара у виконанні Юлії Піскун, композиція “Back in time” Пата Метені, пісня «Варто чи ні» Олександра Пономарьова у виконанні Максима Ворочека та інші.

https://youtu.be/KAKo9NTa5nM