Новини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 565

27 жовтня 2020 року

Пішов з життя відомий фахівець у галузі теоретичної фізики, професор кафедри фізики ядра та високих енергій ННІ «фізико-технічний факультет» Валерій Дмитрович Ходусов: університет сумує...

Пішов з життя відомий фахівець у галузі теоретичної фізики, професор кафедри фізики ядра та високих енергій ННІ «фізико-технічний факультет» Валерій Дмитрович Ходусов: університет сумує...

З глибоким сумом повідомляємо, що 18 жовтня на 76 році пішов з життя після нетривалої хвороби відомий фахівець у галузі теоретичної фізики, професор кафедри фізики ядра і високих енергій ННІ «фізико-технічний факультет» Валерій Дмитрович Ходусов.

Після закінчення фізико-технічного факультету ХДУ в 1968 році та аспірантури в 1974 році працював на кафедрі теоретичної ядерної фізики, де пройшов шлях від асистента до професора. З 2010 по 2019 р.р. завідував кафедрою. За минулі роки аж до останнього часу читав різні курси теорфізикі, є автором понад 20 методичних матеріалів, включаючи видання з грифом МОН України. До кола його наукових інтересів входили дослідження в таких галузях як теорія плазми, квантова теорія твердого тіла, статистична фізика та фізична кінетика, а також застосування методів статистичної фізики в економіці.

Валерій Дмитрович Ходусов був спільно з акад. Шульгою М. Ф. організатором, а в останні роки і співголовоюміського загально фізичного семінару «Проблеми сучасної фізики».

Валерій Дмитрович назавждизапам’ятаєтьсяколегам, друзям і студентам як щира людина, талановитий педагог,вдумливим ученим, який користувався заслуженим авторитетом і глибокою повагою всіх, хто був поруч з ним протягом довгих років його діяльності на благо Каразінського університету.

Висловлюємо глибокі співчуття рідним і близьким Валерія Дмитровича. Світла йому пам'ять.