Новини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 790

9 жовтня 2017 року

Участь у літньої школи з фізики плазми та керованого термоядерного синтезу (IPP Summer University for Plasma Physics and Fusion Research)

Участь у літньої школи з фізики плазми та керованого термоядерного синтезу (IPP Summer University for Plasma Physics and Fusion Research)

У період з 11 по 15 вересня 2017 року студенти кафедри прикладної фізики та фізики плазми Юлія Волкова, Артем Савченко та Максим Мірошник були серед 75 учасників літньої школи з фізики плазми та керованого термоядерного синтезу (IPP Summer University for Plasma Physics and Fusion Research), яка проходила в Інституті фізики плазми Макса Планка в місті Гархінг під Мюнхеном.

Під час роботи школи учасники мали унікальну можливість послухати лекції з фізики плазми та термоядерного синтезу. Багато лекційного часу було присвячено питанням нагрівання, діагностики, утримання, комп'ютерного моделювання поведінки частинок плазми у термоядерних реакторах. Окрім теоретичного матеріалу, також було представлено експериментальні результати, які були отримані у ході роботи на токамаці АSDЕХUpgrade (місто Гархінг) та на стеллараторіWendelstein 7-X (місто Грайфсвальд).

Окрім наукових лекцій, організатори школи підготували дуже цікаву культурну програму. Було організовано екскурсію до найбільшого музею природознавства і техніки в світі DeutscheMuseum). У ньому зібрані унікальні експонати, які наочно демонструють, як відбувався науково-технічний розвиток людства. Також слід відзначити, що всі фінансові витрати взяла на себе приймаюча сторона.

Артем: « Ця подорож склала на мене дуже сильне враження. Окрім цікавих лекцій, та екскурсій, я мав можливість спілкуватися з цікавими людьми з різних уточків світу. Це був дуже гарний досвід, який допоможе мені у моїй майбутній науковій роботі. Я дуже вдячний Фізтеху за цю незабутню подорож.»