Новини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 779

17 жовтня 2017 року

Вітаємо випускника ФТФ 2006 року, аспіранта кафедри ядерної та медичної фізики Олексія Фоміна

Вітаємо випускника ФТФ 2006 року, аспіранта кафедри ядерної та медичної фізики Олексія Фоміна

з успішним захистом PhD дисертації в Університеті Париж-південь 11

Захист відбувся 22 вересня в Університеті Париж-південь 11 (фр. Université Paris-Sud, це — один із найкращих університетів Франції, з яким у Каразінського університету є активно працююча Угода про співробітництво. 2010 року Університет Париж-південь 11 посів 45 місце в академічному рейтингу університетів світу).

Усе пройшло дуже позитивно. У захисті брав участь керівник від Каразінського університету,завідувач кафедри ядерної та медичної фізики академік М.Ф. Шульга.

Захист включав 50 хвилин на доповідь здобувача ступеню й без обмежень часу для запитань, зауважень та резюме членів журі (разом це зайняло ще дві з гаком години). Потім перерва для засідання журі, і оголошення "вироку".

До складу комісії було запрошено професора ФТФ О.Ю.Корчина.

Один опонент був із Данії - Ульрік Уггерхой, професор, декан факультету фізики й астрономії університету м. Орхус, керівник міжнародної колаборації NA-63 CERN (частина дисертації присвячена опису результатів експериментів NA-63 та пропозиції нових) - дав дуже позитивний відгук.

Другий опонент був зі Швейцарії - доктор Константин Микитюк (випускник МІФІ), керівник групи швидких реакторів Інституту Пауля Шеррера, керівник одного із проектів Горизонт-2020, представник Швейцарії в робочій групі МАГАТЕ зі швидких реакторів. Він зробив декілька конструктивних зауважень та пропозицій щодо подальшого розвитку започаткованих у дисертації досліджень. В цілому, його оцінка дисертації була теж дуже позитивною.

Дуже приємно було почути хвалебні слова щодо спільної роботи з Олексієм від його наукового керівника із французької сторони, професора університету Парі-Зюд 11, директора Лабораторії лінійних прискорювачів (LAL) - Акілле Стоккі. Він запропонував Олексію контракт із CNRS ще на півроку, щоб продовжити роботу по підготовці експерименту на ВАК із вимірювання аномального магнітного моменту Лямбда_С баріону (одна з частин дисертації), а також, разом з проф. О.Ю. Корчиним, розглянути можливість та провести попередні розрахунки щодо вимірювання для аномального магнітного моменту Тау-лепнона. Обидві ці задачі є справжнім викликом для сучасної фізики високих енергій з точки зору можливості експериментальної перевірки передбачень стандартної моделі.