Новини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 972

19 лютого 2018 року

4-10 лютого 2018 р. студенти фізичного та фізико-технічного факультетів ХНУ імені В.Н.Каразіна, переможці Всеукраїнського студентського турніру фізиків, відвідали Львівський національний університет імені Івана Франка.

4-10 лютого 2018 р. студенти фізичного та фізико-технічного факультетів ХНУ імені В.Н.Каразіна, переможці Всеукраїнського студентського турніру фізиків, відвідали Львівський національний університет імені Івана Франка.

Студенти взяли участь у львівському етапі тренінгу серед студентів, майбутніх учасників студентських турнірів, для обміну досвідом.

Крім того, вони мали можливість відвідати та ознайомитись з кафедрами та науковою діяльністю фізичного факультету.

http://www.lnu.edu.ua/z-korystyu-i-ne-bez-pryjemnosti-harkivski-studenty-dilylysya-z-lviv-yanamy-dosvidom-peremoh-u-studentskyh-turnirah-z-fizyky/

«Коли нам тільки запропонували поїхати до Львова, відразу здалося, що це буде дуже весело і незабутньо. І реальність перевершила очікування: вечірні прогулянки містом Лева, участь у лабораторних роботах, знайомство з новим обладнанням і з новими людьми - це саме те, що змушує Львів бути незамінним. Ми змогли ознайомитися з новими приладами, технологіями досліджень, провести деякі вимірювання. Відвідали обсерваторію, кафедри фізики твердого тіла, фізики металів, низьких температур, наноструктурних досліджень та інші» - ділиться своїми враженнями студентка 1 курсу фізико-технічного факультету Євгенія Геращенко.

Як кажуть, фізики - люди дуже творчі та цікавляться не тільки наукою, тому співробітники львівського університету забезпечили учасників культурною програмою.

«Ми ґречно дякуємо ректорам Харківського та Львівського університетів, які зробили цю поїздку можливою. За час, що ми перебували у Львові, ми відвідали велику кількість музеїв: історичний, археологічний, мінералогічний, рудних формацій, палеонтологічний та інші. Також ми мали можливість відвідати Львівський національний театр опери та балету. Цілком, залишилось багато вражень від подорожі, адже Львів- це дійсно душа України. Ми дуже раді, що наші університети, не дивлячись на обставини та велику відстань, продовжують спілкуватися та співпрацювати.» - розповідає студентка 3 курсу фізичного факультету Щербань Дарина.

Ця подорож дала кожному новий досвід та незабутні враження."