Новини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1810

16 квітня 2018 року

13 квітня 2018 р. конкурс учнівських рефератів «Ядерна енергія і світ»

13 квітня 2018 р. конкурс учнівських рефератів «Ядерна енергія і світ»

13 квітня 2018 р. на фізико-технічному факультеті Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна проходив другий тур першого етапу конкурсу учнівських рефератів «Ядерна енергія і світ». Організатори конкурсу – Українське ядерне товариство (УкрЯТ) та ДП «НАЕК «Енергоатом».

13 квітня 2018 р. на фізико-технічному факультеті Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна проходив другий тур першого етапу конкурсу учнівських рефератів «Ядерна енергія і світ». Організатори конкурсу – Українське ядерне товариство (УкрЯТ) та ДП «НАЕК «Енергоатом». Хоча конкурс проводиться вже 20 років, у Харкові він відбувся вперше.

Мета конкурсу – залучення школярів і молоді міста Харкова до поглиблення та популяризації знань про ядерну енергетику та ядерну фізику, а також підтримка обдарованої молоді, яка прагне розширити свій світогляд стосовно ядерної галузі в Харкові, Україні та світі.

На конкурс було подано 36 рефератів з 17 навчальних закладів міста. Для участі у другому (очному) турі журі допустило 10 кращих робіт. Школярі презентували свої доповіді та відповідали на питання членів журі.

У журі працювали 15 осіб, зокрема:

- очільник журі В.М. Воєводін, член-кореспондент НАН України, віце-президент УкрЯТ з наукової роботи, директор Інституту фізики твердого тіла, матеріалознавства і технологій ННЦ «ХФТІ», професор кафедри матеріалів реакторобудування та фізичних технологій фізико-технічного факультету ХНУ імені В.Н. Каразіна;

- керівники Харківського міського осередку УкрЯТ К.В. Лобач (голова) та Ю.Е. Купріянова (заступник голови);

- викладачі фізико-технічного факультету ХНУ імені В.Н. Каразіна С.В. Литовченко (завідувач кафедри матеріалів реакторобудування та фізичних технологій), П.І. Стоєв (професор кафедри), В.О. Чишкала (доцент кафедри);

- молоді науковці, аспіранти та магістранти кафедри.

Переможцями конкурсу в Харкові стали:

- Тетяна Юрченко, учениця 9 класу Височанської спеціалізованої ЗОШ,

- Дмитро Образцов, учень 10 класу ЗОШ № 122,

- Ігор Мічурін, учень 9 класу Харківської гімназії № 55.

Ці школярі представлятимуть наше місто на другому (заключному) етапі конкурсу, що проходитиме у Києві 26 – 28 квітня цього року.

Всі учасники другого туру отримали подяки за перемогу у першому турі, а також пам’ятні подарунки та сувеніри. Трьох переможців нагороджено також грамотами Українського ядерного товариства.

Дякуємо всім школярам та їхнім учителям за участь у конкурсі та зичимо всім подальших успіхів