Новини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 762

14 травня 2015 року

Зустріч адміністрації університету із переможцями та призерами міжнародних і всеукраїнських олімпіад

Зустріч адміністрації університету із переможцями та призерами міжнародних і всеукраїнських олімпіад

14 травня в університеті відбулася зустріч адміністрації університету із переможцями та призерами міжнародних і всеукраїнських олімпіад, турнірів, конкурсів, а також зі студентами, які мають публікації в наукових журналах з імпакт-фактором.

Захід відбувся за участі ректора, академіка В.С.Бакірова, першого проректора з наукової роботи, професора В.О.Катрича, проректора, академіка М.О.Азарєнкова, проректора, професора Ю.В.Холіна, голови правління Студентського наукового товариства С.О.Тарасової, деканів факультетів, завідувачів кафедр, директорів науково-дослідних інститутів і наукових керівників студентів.

«Наука — це пристрасть, вона потребує натхнення, студенти, які „загорілися“ нею ще на першому курсі, закохуються в неї й надалі, продовжують пізнавати її й жити нею», — відзначив В.С.Бакіров.

Студенти університету успішно виступають на різноманітних турнірах та олімпіадах, але головне — ведуть результативні наукові дослідження.

У зустрічі взяли участь 20 студентів, які у 2013–2015 роках опублікували статті в журналах з імпакт-фактором. Ці студенти навчаються на фізико-технічному, фізичному, хімічному, механіко-математичному, економічному факультетах; десять із них мають публікації у журналах з імпакт-фактором вище 1. Найбільших успіхів досягли Дмитро Колодязний, п’ятикурсник хімічного факультету, співавтор статті у журналі Американського хімічного товариства “Langmuir” з імпакт-фактором 4,38; четвертокурсник фізико-технічного факультету Дмитро Рубанов, якому належить стаття в “Physical Review” (імпакт-фактор 3,66); третьокурсник фізичного факультету Микола Вовк, який вже встиг опублікувати 17 статей у наукових журналах, визнаних по всьому світі.

Серед студентів ФТФ до зазначених категорій належать співавтори 16 статей у журналах із імпакт-фактором, 4 переможці ІІ (Всеукраїнського) етапу студентських олімпіад, 13 переможців Всеукраїнських турнірів, 8 переможців Міжнародних турнірів, конкурсів, олімпіад.