Новини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1033

5 червня 2018 року

Команда переможець у Всеукраїнському турнірі фізиків відвідала Університет імені Павла-Йозефа Шафарика

Команда переможець у Всеукраїнському турнірі фізиків відвідала Університет імені Павла-Йозефа Шафарика

21–26 травня 2018 року делегація Каразінського університету на чолі з проректором, професором Заріфом Назировим відвідала Словаччину.

Наприкінці травня цього року команді з нашого університету (яка складалася порівну зістудентів фізико-технічного та фізичного факультетів), що перемогла у Всеукраїнському турнірі фізиків (СТФ-2017), була надана честь від керівництва Університету відвідати затишне словацьке місто Кошице. Відвідування Словаччини передбачало знайомство з університетом імені Павла Йозефа Шафарика в Кошице, де наразі частково навчається чимало студентів нашого університету, та ознайомлення з красотою цієї дивовижної європейської країни.

Під час перебування для нас було організовано декілька екскурсій по лабораторіях: низьких температур, біофізики, твердого тіла, тощо. Вони обладнані за останнім словом техніки і можуть посперечатися в цьому відношенні з відомими кращими університетами світу. Також під час офіційних зустрічей обговорювалися питання щодо проведення спільних проектів, зокрема, у галузі фізики. Крім того, ми, в якості членів офіційної делегації від нашого університету, були присутні на урочистій церемонії введення трьох видатних викладачів до галереї видатних особистостей факультету природничих наук.

Крім наукової складової, було організовано культурне дозвілля, яке включало екскурсію по місту Кошице, відвідання міста Левоче, замка Спішський град – найбільшого замка Словаччини, підйом до дивовижних гір «Високі Татри» та великих озер.

В якості гідів виступали наші співвітчизники – студенти нашого університету, що було дуже приємним для нас.

Під час нашого перебування у країні нам був наданий теплий прийом із боку приймаючої сторони, та, особливо, керівником інституту фізики А.Фейхеру.

Дякуємо за поїздку ректору нашого університету В.С. Бакірову, деканам наших факультетів І.О.Гірці та Р.В.Вовку, а також усім, хто брав активну участь в організації цієї чудової подорожі!