Новини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 831

17 липня 2018 року

Відрядження до Французької Республіки с.н.с., к.ф.-м.н. Журенка Віталія Павловича

 Відрядження до Французької Республіки с.н.с., к.ф.-м.н. Журенка Віталія Павловича

З 29.06.2018 р. по 09.07.2018 р. старший науковий співробітник кафедри прикладної фізики та фізики плазми фізико-технічного факультету Журенко Віталій Павлович перебував у відрядженні до Французької Республіки, де брав участь 10th International Symposium On Swift Heavy Ions In Matter & 28th International Conference On Atomic Collisions In Solids (1-6.07.2018, м. Кан)

які було організовано Французьким Вакуумним Товариством в Університеті Кан-Нормандія (Campus-1, BatimentK, Avenued’Edimbourg 14000 Caen). Метою відрядження була участь у вищезгаданих заходах, ознайомлення з експериментальними та теоретичними результатами сучасних досліджень з взаємодії іонів та випромінювання з речовиною, а також із сучасними концепціями процесів емісії світла з твердих тіл за умов опромінення. На час проведення конференції організатори надали мені можливість проживати в студентському кампусі (Crous), який розташовано на території Кампус-1 Університету Кан-Нормандія (Campus-1, BatimentK, Avenued’Edimbourg 14000 Caen). Організаційний внесок конференції та перебування протягом конференції було профінансовано за рахунок приймаючої сторони.

1 липня було проведено дві оглядові лекції провідних науковців стосовно досліджень з взаємодії іонів та випромінювання з речовиною в залі засідань Великого національного прискорювача важких іонів (GANIL). Протягом конференції Віталій прослухав доповіді про люмінесцентні процеси внаслідок радіаційного впливу на тверді тіла, дифузійні процеси, які відбуваються під час опромінення іонами твердих тіл, особливо, застосування люмінесцентних методів під час імплантації іонів. У ході постерної сесії він представив стендову доповідь «Світлова емісія зі срібної фольги, яка спричинена швидкими протонами». Також за матеріалами його доповіді готується наукова стаття, яку можуть прийняти до опублікування в спеціальному присвяченому конференції випуску журналу NuclearInstrumentsandMethodsB. Організатори конференції влаштували для учасників екскурсію до курортного містечка Хофльор (Honfleur). Участь у конференції є дуже корисною, оскільки дає уявлення про сучасні тенденції розвитку наукових досліджень у галузі взаємодії іонів та випромінювання з речовиною.