Новини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 791

30 липня 2018 року

Артем Савченко браву часть у літній школі PlasmaSurf-2018 у Лісабоні, Португалія

Артем Савченко браву часть у літній школі PlasmaSurf-2018 у Лісабоні, Португалія

З 8 по 14 липня студент другого курсу магістерської програми «фізика плазми» фізико-технічного факультету Каразінського університету Артем Савченко браву часть у літній школі PlasmaSurf-2018 у Лісабоні, Португалія.

PlasmaSurf є літньою школою з фізики плазми, потужних лазерів і термоядерного синтезу. Школа має на меті ознайомити учасників із цими темами або вдосконалити їхні знання у тому випадку, якщо слухачі вже добре обізнані. Крім того, Plasmasurf - це прекрасна можливість познайомитись з блискучими людьми, насолоджуватися великою кількістю активних дій на свіжому повітрі та добре провести час.

Лекції школи призначені для студентів інженерно-фізичних спеціальностей з усього світу та охоплюють основні теми фізики плазми. Основну увагу цього тижня було приділено термоядерному синтезу та потужним лазерам.

Протягом тижня учасники мали можливість відвідати сучасні лабораторії IST, де їм показали експеримент VOXEL (створення об'ємного медичного рентгенівського знімку за рахунок надзвичайно низьких доз) та пояснили, як він працює. Цей експеримент використовує можливості лазерів. Учасники школи змогли також відвідати ISTTOK Tokamak. Керівник проекту професор Хораціо Фернандес розповів учасникам школи про основні параметри токамак-діагностичних систем, пояснив, що вони роблять і як вони працюють.

Найгірше в програмі школи Plasmasurf 2018 було прощання з усіма друзями, яких учасники зустріли протягом тижня.