Новини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 960

21 вересня 2018 року

The 5th International Conference on the Physics of Optical Materials and Devices

The 5th International Conference on the Physics of Optical Materials and Devices

Студент ФТФ групи ТЯ-54 Багнюк Захар з 26 – по 3 вересня відвідав міжнародну конференцію з фізики оптичних матеріалів та пристроїв The 5th International Conference on the Physics of Optical Materials and Devices, яка відбувалася у місті Igalo, Montenegro.

На ній Захар доповів результати своєї півторарічної роботи “LUMINESCENCEOFDEFECTS & IMPURITYIONSINTITANIUMDOPEDSPINELCRYSTALS” у лабораторії під керівництвом доцента В.Т. Грицини та старшого наукового співробітника В.А. Кобякова. Роботою зацікавилися деякі вчені з Польщі, Голландії, Росії та Японії. З цими науковцями був проведений обмін методиками, результатами та контактами для подальшої співпраці.

Під час роботи конференції опівдня проходили пленарні засідання у IgaloSpaConferenceHall с keynote- та invited- спікерами, а також з plenary- спікерами під керівництвом відомих sessionchairs, таких як: W. Strek, G. Boulon, M. Betinelli, J. Capobianco, A. Mijerink та інших. Деякі з них продемонстрували результати своїх досліджень, і, звісно, всі учасники конференції були вражені як отриманими даними, так і чіткістю доповіді та розгорнутими відповідями на будь-яке питання з залу після виступу. Після обіду відбувалися паралельні сесії з доповідями на більш вузько-профільні теми та з меншим регламентним часом.

На Welcome-party, що проходила на віллі Тіто (колишній президент Montenegro), кожен мав нагоду не тільки насолодитися мальовничими пейзажами навкруги та дорогими апартаментами, а й познайомитися і поспілкуватися з іншими учасниками конференції, з вченими, що займаються схожими дослідженнями, дізнатися про інші методики, поділитися своїми даними у неформальній обстановці. Культурна програма конференції включала в себе традиційну вечерю, яка цього разу відбулася на яхті «Conferencedinner & partyonBoat», а також цікава 8-годинна екскурсія до одного з найкрасивіших місць світу – Дубровнік, Хорватія(«Якщо і є на Землі небо, то воно знаходиться у Дубровніку» Дж. Бернард Шоу). Там учасники конференції мали змогу пройтися вулицями розкішного і водночас старого міста, омитого кристально-чистимАдріатичним морем.