Новини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 910

7 квітня 2015 року

7-й Міжнародний студентський турнір фізиків.

7-й Міжнародний студентський турнір фізиків.

Команда фізико-технічного факультету ХНУ імені В.Н.Каразіна перемогла у 7 Міжнародному студентському турнірі фізиків !

З 7 по 10 квітня у Варшавському університеті відбувся 7-й Міжнародний студентський турнір фізиків. Цього року турнір зібрав одинадцять команд університетів світу, які пройшли національний відбір. Молоді студенти представляли уславлені університети світу: України, Франції, Данії, Російської Федерації, Сінгапуру, Великої Британії, Швеції, Польщі, Швейцарії. Ці країни брали участь у турнірі й минулого року у Лозанні, Швейцарія, коли команда України посіла друге місце, поступившись команді з Еколь Політекнік, Париж. Молоді фізики з Китаю та Ірану приєднались до міжнародного фестивалю фізики лише цього року.

Україну на турнірі представляла команда фізико-технічного факультету Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна , яка була переможцем 12-го та 13-го Всеукраїнських студентських турнірів фізиків.

Команда складалася з шести студентів ФТФ:
Віталій Лісовський– капітан – студент ТЯ-52 групи, 5 курс кафедри ядерної та медичної фізики, випускник 161 гімназії,
Анастасія Васильченкова – студентка ТЯ-51 групи, 5 курс кафедри теоретичної ядерної фізики та вищої математики імені О.І.Ахієзера, випускниця ХФМЛ № 27,
Роман Видро – студент ТП-21 групи, 2 курс, випускник ХФМЛ № 27,
Кирило Геращенко – студент ТЯ-11 групи, 1 курс, випускник технологічного ліцею № 9,
Платон Дмітрієв – студент ТП-21 групи, 2 курс, випускник ХФМЛ № 27,
Борис Петров – студент ТП-21 групи, 2 курс, випускник гімназії № 47.

Керівником команди цього року їздив доцент Олексій Голубов, додатковим членом журі від України був молодший науковий співробітник Ілля Мисюра, - вони обидва мають багатий досвід участі в турнірах за часів навчання в ліцеї та на ФТФ.

Команда ФТФ після двох днів відбіркових боїв, де вони виграли всі зустрічі з супротивниками, з найкращим результатом вийшла до фіналу разом із студентами з Данії та Франції.

Фінальні бої відбулися 10 квітня. Результат, на який очікували в Харкові, справдився. Команда України – на першій сходинці п’єдесталу пошани .

Щоправда, для Харківського університету результат цілком передбачуваний. 2014 року команда Харківського університету була другою, але 2011 року в м. Долгопрудному Російської Федерації команда України, яку складали студенти Каразінського, також була найкращою. Настя Васильченкова, студентка п’ятого курсу фізико-технічного факультету, була учасницею всіх трьох перемог української команди.

Цим Каразінський університет ще раз підтвердив найвищий світовий рівень фізико-математичної освіти.