Новини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1041

16 жовтня 2018 року

Декан фізико-технічного факультету, член-кореспондент НАНУ Ігор Гірка взяв участь у роботі експертної ради європейської асоціації EUROfusion

Декан фізико-технічного факультету, член-кореспондент НАНУ Ігор Гірка взяв участь у роботі експертної ради європейської асоціації EUROfusion

1-2 жовтня 2018 року експертна рада європейської асоціації EUROfusion розглядала наукові проекти, подані на конкурс за напрямом «ініціативні дослідження».

Проекти було подано в таких піднапрямках: взаємодія плазми зі стінкою, турбулентність, явища перенесення, утримання, магнітна гідродинаміка, фізика швидких частинок, технології та системи (наприклад, діагностика), структурні та високотемпературні матеріали, функціональні матеріали.

Це був перший раз, коли представники України могли подавати проекти для участі в програмі Євросоюзу з фізики плазми та керованого термоядерного синтезу і предстсвник Укарїни брав участь у роботі експертної ради, оскільки тепер Україна є членом цієї європейської асоціації.

Експертна рада розглянула 66 проектів, з яких 21 було рекомендовано до фінансування на загальну суму десять мільйонів євро.

Серед проектів відбувся дуже напружений конкурс, в якому різниця в балах мж тими, хто пройшов, і тими, хто не пройшов, становить кілька сотих з дванадцяти макисмально можливих. Найменший бал, з яким проект було рекомендовано до фінасування, склав 9.87. До складу експертної ради увійшли 21 учасник, які представляли Швейцарію, Францію, Велику Британію, Україну, Словенію, Польщу, Данію, Німеччину, Бельгію, Італію.

Запрошуємо професорів і науковців ФТФ до участі в конкурсах ЄвроФьюжн, які є частиною програми Горизонт 2020!