Новини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 670

26 березня 2019 року

РОЗРОБКА ТА ВИГОТОВЛЕННЯ УЧБОВО-ДЕМОНСТРАЦІЙНОГО КОМПЛЕКСУ ДЛЯ ОРГАНІЗАЦІЇ ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ З КУРСУ «СЕНСОРИКА

РОЗРОБКА ТА ВИГОТОВЛЕННЯ УЧБОВО-ДЕМОНСТРАЦІЙНОГО КОМПЛЕКСУ ДЛЯ ОРГАНІЗАЦІЇ ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ З КУРСУ «СЕНСОРИКА

Кафедра ядерної та медичної фізики успішно завершила виконання науково-дослідної роботи «РОЗРОБКА ТА ВИГОТОВЛЕННЯ УЧБОВО-ДЕМОНСТРАЦІЙНОГО КОМПЛЕКСУ ДЛЯ ОРГАНІЗАЦІЇ ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ З КУРСУ «СЕНСОРИКА»», що фінансувалася за рахунок Фонду розвитку і модернізації навчально-наукового обладнання Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна.

Унаслідок виконання проекту було

Розроблено навчально-наукову демонстративну модель абсорбційного оптичного біосенсору глюкози на основі фермента глюкозооксидази (GOX-FADH2) та окисно-відновного індикатора метиленового блакитного. Зокрема, визначені оптимальні концентрації реагентів, їх пропорції у розчині, за яких реакція знебарвлення метиленового блакитного проходить швидко та не потребує значних витрат біологічного матеріалу.

Створено учбову комп’ютерну програму та 2 відеоролики, що ілюструють: 1) наглядний експеримент та принцип функціонування біосенсору глюкози (на СD-носії); 2) молекулярну динаміку глюкозооксидази за фізіологічних умов протягом 5 наносекунд (на СD-носії)