Новини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1165

24 квітня 2019 року

ХХIІ відкритий юніорський турнір юних фізиків

ХХIІ відкритий юніорський турнір юних фізиків

19–21 квітня 2018 року в комунальному закладі «Обласна спеціалізована школа-інтернат ІІ–ІІІ ступенів “Обдарованість” Харківської обласної ради» за участю викладачів і студентів фізичного та фізико-технічного факультетів Каразінського університету пройшов ХХIІ відкритий юніорський турнір юних фізиків.

У заході взяли участь 17команд школярів 8–10 класів з Дніпра, Києва, Одеси, Харкова та Херсона. Це на 5 команд більше, ніж торік; і це – рекорд юніорської ліги.

За результатами змагання перемогу здобула команда «Веселі лептони» Харківського фізико-математичного ліцею № 27 (керівник команди — доцент НТУ ХПІ І.М.Колупаєв і доцент фізичного факультету І.М.Гельфгат), дипломи другого ступеня вибороли команди з Одеси («Город Валерія Яковича»), Дніпра («Це добре») та Українського фізико-математичного ліцею КНУ (м. Київ) («Вихухоль»). Дипломи третього ступеня дістались командам Харківського університетського ліцею «Ш-кварки» (учасників підготували випускниця фізико-технічного факультету, переможниця Міжнародного студентського турніру фізиків Анастасія Гаєва та другокурсниця фізико-технічного факультету Марія Рябоштан), Харківської школи № 62 «П’ять хат» (команду готували випускниця ФТФ Уляна Пирогова та студентка четвертого курсу ФТФ Орина Іваштенко), збірній Московського району м. Харкова «6 ступенів вільності» (команду підготував першокурсник ФТФ Роман Овсянников), команді «Тріод і діод» обласної школи-інтернату «Обдарованість» та ще одній команді УФМЛ «Остання хохуля»).

В особистому заліку дипломи першого ступеня вибороли Єгор Тучков з Одеси та Віктор Уланов з Дніпра. Ще 17 учасників нагороджено дипломами другого та третього ступенів.

Дипломами за найкращу доповідь було відзначено Івана Андрієвського (Херсон), Віктора Уланова (Дніпро) та Миколу Корнійчука (УФМЛ, «Вихухоль»), за найкраще опонування — Катерину Дженжерову (Харківський ліцей № 89), Михайла Симоненка («Обдарованість»), Артема Сараєва (ХФМЛ № 27) та Анну Молодцову (Київський ліцей № 145), за найкращу рецензію — Єгора Тучкова (Рішельєвський ліцей, м. Одеса), Михайла Симоненка («Обдарованість), Олесю Лихольот (Харківський ліцей № 89) та Данила Шудренка (ХФМЛ № 27).