Новини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 702

2 серпня 2019 року

Випускника Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна обрано до престижної Європейської академії наук (EURASC)

Випускника Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна обрано до престижної Європейської академії наук (EURASC)

13 червня 2019 року випускника Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна Костю (Кена) Острікова було обрано до престижної Європейської академії наук (EURASC).

https://www.eurasc.org/

Костя Остріков закінчив фізико-технічний факультет 1989 року. 1991 року він захистив кандидатську дисертацію з фізики плазми під керівництвом професора М. Азарєнкова, а 1996 р. – дисертацію доктора фізико-математичних наук (обидві в Каразінському університеті). 2009 року професору Острікову було присвоєно звання почесного доктора фізико-технічного факультету.

Зараз доктор Костя (Кен) Остріков є професором Квінслендського технологічного університету, а також керівник-засновник Спільної лабораторії стійких матеріалів та процесів CSIRO-QUT, Австралія. Він також є почесним або запрошеним професором понад десяти університетів у шести країнах.

Ось посилання в Google Scholar на його останні публікації: https://scholar.google.com.au/citations?user=8UusJ9IAAAAJ&hl=uk, де його h-індекс становить 72.

Серед членів EURASC є 43 нобелівські лауреати та 13 осіб, нагороджених медаллю Філдса. EURASC - це неприбуткова недержавна, незалежна організація з числа найвизначніших науковців та інженерів, яка займається передовими науковими дослідженнями та розробкою передових технологій, об'єднаних зобов'язанням розвивати науку та технології, а також стверджувати їхню важливу роль у сприянні соціальному та економічному розвитку.

2015 року професора Острікова було обрано до аналогічно престижної Академії Європи (Academia Europaea, https://www.ae-info.org/), до якої входять понад 70 нобелівських лауреатів. Обрання до двох найпрестижніших академій Європи можна розцінити як набуття неофіційного титулу "Подвійний академік Європи".

В розмові з деканом фізико-технічного факультету професором Ігорем Гіркою професор Остріков висловив глибоку вдячність своїй Alma Mater за чудові роки навчання та проведення наукових досліджень у Харкові, а також за плідне та взаємовигідне наукове співробітництво, що триває вже понад тридцять шість років. Цей неперервний зв'язок із рідним університетом і сьогодні продовжує втілюватись у надзвичайне, неперевершене натхнення професора Острікова в його житті та науковій кар’єрі.

Каразінський університет вітає свого випускника, пишається ним і бажає подальших наукових досягнень!