Новини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 862

11 вересня 2019 року

Захист PhD дисертації Віталія Лісовського

Захист PhD дисертації Віталія Лісовського

9 вересня 2019 року відбувся захист PhD дисертації «Study of rare b-baryon decays and test of lepton universality at LHCb» Віталія Лісовського, випускника кафедри ядерної та медичної фізики фізтеху 2016 року, в l’Université Paris-Sud, Laboratoire de l’Accélérateur Linéaire (LAL).

Керівники дисертації: Marie-HélèneSchune - Directricederecherche (LAL) і YasmineAmhis - Chargéederecherche (LAL).

Вітаймо Віталія та зичмо йому подальших творчих успіхів!

Окрема подяка батькові – професору ФТФ Валерію Лісовському – випускнику фізтеху 1990 року.

Нагадаю: Віталій – у минулому переможець численних конкурсів та турнірів.

2014 року він у складі команди ФТФ - переможця 12-го Всеукраїнського студентського турніру фізиків - узяв участь у Шостому Міжнародному СТФ, що проходив у Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne, Швейцарія. Команда ФТФ вийшла до фіналу з найкращим рейтингом, де виборола друге місце.

Влітку 2015 року студент кафедри ядерної та медичної фізики Віталій Лісовський виграв конкурс на участь у літній студентській програмі ЦЕРНу (CERN Summer Student Program). Доповідь Віталія про результати роботи в колаборації LHCb було визнано найкращою серед кількох десятків студентів, що працювали на базі LHCb – за що йому було присуджено Moritz Karbach Prize.

2015 року він у складі команди фізтеху взяв участь у Сьомому Міжнародному СТФ, що відбувся у Варшавському університеті, Республіка Польща. Команда ФТФ вийшла до фіналу з найкращим рейтингом, де здобула золоті нагороди турніру.