Новини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 609

30 вересня 2019 року

Ярослав Маляр відвідав у вересні 2019 року школу з ядерної криміналістиці

Ярослав Маляр відвідав у вересні 2019 року школу з ядерної криміналістиці

Студент 5-го курсу кафедри матеріалів реакторобудування та фізичних технологій ФТФ Ярослав Маляр відвідав у вересні 2019 року школу з ядерної криміналістиці, яка проходила в Інституті ядерних досліджень в м. Києві.

Добре відомий вислів, що фізика є насамперед наукою експериментальною. Існує безліч галузей, в яких без фізики зовсім ніяк: медицина, енергетика, ракетобудування, оптика, схемотехніка, лазери, військова справа і навіть ... криміналістика!

Ядерна криміналістика - це відносно молодий напрямок, що займається виявленням незаконного обігу радіоактивних речовин з метою запобігання терористичним актам і некоректного використання радіоактивних речовин.

Метою школи було залучення молодих фахівців з різних галузей науки стати на варті власної держави і запобігти випадкам нелегального використання радіоактивних матеріалів.

Учасниками школи були студенти Грузії, Азербайджану, Молдови та України. Так само були фахівці з Німеччини, Франції та США.

Протягом тижня студентам читали лекції про природу радіоактивності, вплив її на організм людини, виявлення радіоактивних матеріалів і про роботу, як такої, в цій галузі. Крім лекцій, ще проводилися лабораторні роботи для отримання практичних навичок виявлення і аналізу радіоактивних матеріалів, було проведено екскурсію на дослідницький реактор і звичайно ж звану вечерю для більш неформального знайомства доповідачів, організаторів і студентів.