Новини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 672

30 вересня 2019 року

Денис Бондар відвідав 4th European Advanced Accelerator Concepts Workshop (EAAC2019)

Денис Бондар відвідав 4th European Advanced Accelerator Concepts Workshop (EAAC2019)

З 15 по 21 вересня студент 2-го курсу магістратури кафедри прикладної фізики та фізики плазми фізтеху Денис Бондар відвідав 4th European Advanced Accelerator Concepts Workshop (EAAC2019).

Провідні європейські та світові наукові організації: DESY, INFN, CERN, EURONNAC3, VACUUMFAB, ARIES, RADIABEAMв цій галузі та інші влаштовують цей захід кожні 2 роки на острові Ельба в Італії, у готелі «Ермітаж», аби як провідні фахівці світового рівня, так і студенти та аспіранти зі всього світу могли представити та обговорити останні наукові досягнення в галузі пристроїв та методів прискорення частинок.

Кожен учасник може представити власні доповіді у форматі постерів на одній чи одразу обох постер сесіях, а також, усну доповідь до уваги восьми робочих груп. Особисто я мав три постери та одну доповідь.

Треба відзначити особливу позитивну атмосферу, створену організаторами. Ключовим правилом на конференції є ввічлива та поважлива доброзичливість, коли будь-який студент може підійти до професора, скажемо, Оксфорда зі своїм питанням і отримати відповідь.

Постери користуються великою увагою присутніх, лідери робочих груп допомагають в обговореннях та вирішенні спірних питань. Я мав можливість не лише дізнатися чимало нового, але й доповнити, завдяки порадам, свої роботи. Було чимало можливостей поспілкуватися з представниками DESY, CERN, SLAC, тощо.

Для тих, хто отримав студентський грант, конференція була повністю безкоштовна, в тому числі проїзд і проживання. На тиждень всі учасники стають гостями п’ятизіркового готелю (навіть якщо проживають у сусідніх) та можуть користуватися всіма привілеями цього статусу.

Організатори дуже уважно ставляться до розподілу грантів, саме тому варто заздалегідь підготувати тези майбутніх доповідей, ознайомитися з усіма правилами. Раджу також отримати хоча б кілька рекомендаційних листів.

Наступний прийом абстрактів розпочнеться, гадаю, в квітні 2021-го року.