Новини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 830

8 жовтня 2019 року

Анастасія Баришева, студентка 1 курсу фізтеху брала участь у науковій виставці

Анастасія Баришева, студентка 1 курсу фізтеху брала участь у науковій виставці

З 22 по 28 вересня в найбільшому виставковому залі м. Абу-Дабі – «Abu Dhabi National Exhibitions Company» (ADNEC) – відбувалась унікальна подія в ОАЕ, присвячена науковій творчості молодих учених з усього світу, – «MILSET Expo-Sciences International (ESI) – 2019

Двадцять п’ять представників української делегації відвідали захід у межах асоційованого членства Малої академії наук України руху MILSET в Україні.

На мультикультурних виставках «Expo-Sciences» демонструють проекти STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics), розроблені дітьми та молоддю з усього світу, а також інтерактивні експонати установ, пов’язаних зі STEAM. Цього року на виставці було представлено понад 600 STEAM-проектів із 13 наукових дисциплін.

Проект Анастасії було присвячено проблемі забруднення води органічними речовинами. Головний спосіб її вирішення – розробка нового композитного матеріалу з фотокаталітичними властивостями, який за допомогою сонячного світла розкладає будь-який забруднювач до води і вуглекислого газу.

Анастасія: "Участь у цій науковій виставці – це великий досвід для мене, можливість реалізувати свої ідеї, а також спілкування з людьми з різних частин світу. Дуже вдячна Малій академії наук України за можливість презентувати свій проект на міжнародному рівні.

Окрім участі у виставці, ми мали неабияку культурно-розважальну програму, у тому числі ознайомлення з історичною спадщиною ОАЕ та унікальними традиціями країни. А також 26 вересня відбулася зустріч членів української делегації з Послом України в ОАЕ Юрієм Полурезом."