Новини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 967

23 жовтня 2019 року

Участь представників ФТФ у семінарі “Nuclear Security Education Promotion in Ukraine”

Участь представників ФТФ у семінарі “Nuclear Security Education Promotion in Ukraine”

У межах співпраці України та Королівства Швеція в галузі освіти з ядерної безпеки 15-17 жовтня 2019 року на базі Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського” було проведено науковий семінар “Nuclear Security Education Promotion in Ukraine” та круглий стіл “Жінки у фізичній ядерній безпеці”.

Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна представляли студентка 4 курсу групи ТЯ41 Мєрна Аліна, аспірантка кафедри теоретичної ядерної фізики та вищої математики імені О.І.Ахієзера Чеховська Анастасія, а також доцент кафедри прикладної фізики та фізики плазми Малихіна Тетяна Василівна.

Наукові заходи семінару відбувалися у залі засідань Державного політехнічного музею при КПІ імені І.Сікорського.

Музей має багато цікавих експонатів.

Протягом семінару відбувалися виступи провідних міжнародних та українських експертів у галузі фізичної ядерної безпеки та нерозповсюдження; проводились дискусії учасників у форматі “круглих столів”, а також проведена одноденна екскурсія до Чорнобильської зони відчуження.

Всі заходи були проведені на високому науковому рівні. Транспортні витрати учасників та проживання у комфортабельних номерах, а також фінансування всіх заходів відбувалося за фінансової підтримки Шведського управління з радіаційної безпеки. Особливо маємо подякувати Оргкомітету наукового семінару за їх роботу.

Учасниці семінару підвищили свій рівень знань з фізичної ядерної безпеки, що стане у нагоді для подальшої наукової роботи.