Новини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 307

18 листопада 2021 року

Міжнародне співробітництво ННІ "Фізико-технічний факультет" з Інститутом фізики мікроструктур Макса Планка в Галле (ІМП)

Міжнародне співробітництво ННІ "Фізико-технічний факультет" з Інститутом фізики мікроструктур Макса Планка в Галле (ІМП)

1 листопада стартував проєкт Федерального міністерства освіти і науки Німеччини зі створення в Україні центрів досконалості.

Одним із дванадцяти запитів, які пройшли перший етап відбору, став проєкт Інституту фізики мікроструктур Макса Планка в Галле (ІМП) у співробітництві з Каразінським університетом.

Цей запит націлено на розвиток фундаментальних і прикладних досліджень передових плазмових технологій для спінтроніки та матеріалів енергетики.

11 листопада в ІМП відбулася робоча нарада за участі директора ІМП Стюарта Паркіна (https://en.wikipedia.org/wiki/Stuart_Parkin), директора ННІ ФТФ Ігоря Гірки, а також наукових співробітників відділу наносистем ІМП: Андрія Стєрвоєдова (випускник ФТФ 2003 року), Олексія Білецького (випускник ФТФ 2005 року), Кирила Дронова (випускник факультету комп’ютерних наук 2017 року).

Було обговорено план спільних дій, спрямованих на успішну реалізацію першого етапу проєкту.