Новини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 746

31 серпня 2015 року

Посвята першокурсників у студенти Каразінського університету

Посвята першокурсників у студенти Каразінського університету

За традицією відбулося вшанування квітами пам’яті засновника університету В. Н. Каразіна, а також запалення вогню знань

У Каразінському університеті відбулася традиційна церемонія посвяти першокурсників у студенти. Захід пройшов за участю ректора, академіка Віля Бакірова, проректорів, деканів факультетів, викладачів та студентів, а також почесних гостей — заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличної, голови Північно-східного наукового центру Національної академії наук України, президента Асоціації випускників, викладачів та друзів університету, академіка Володимира Семиноженка.

Із вітальною промовою до першокурсників звернувся ректор, академік Віль Бакіров, побажавши успішного навчання, плідних та цікавих студентських років.

«Ми дуже вдячні, що місцем свого професійного становлення та громадянського формування ви обрали саме Каразінський. В далекому 1805 році першими студентами стали тільки 52 особи, а не понад 2 000, як зараз, та й викладачів тоді було не 1 500, а лише 26. Саме завдяки Каразінському — джерелу знань, науки, просвітництва та рушію прогресу — Харків став великим інтелектуальним центром», — зазначив Віль Бакіров.

«Від сьогодні ви стали частиною корпорації інтелекту. Попереду вас чекає багато кар’єрних досягнень, нагород та звань, одне з яких ви пронесете через усе життя — звання студента найстарішого та одного з найбільш титулованого вищого навчального закладу України — Каразінського університету», — наголосив Володимир Семиноженко.

Від імені першокурсників своїми очікуваннями та враженнями поділилися студентка факультету психології, переможниця ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук Наталя Мельник та студент факультету математики і інформатики, золотий медаліст Всесвітньої олімпіади з математики, переможець Всеукраїнської олімпіади з математики Денис Смірнов.

За традицією у День знань відбулося вшанування квітами пам’яті засновника університету, видатного громадського діяча та просвітника Василя Назаровича Каразіна, а також запалення вогню знань, що символізує прагнення та жагу до глибинної скарбниці надбань світової науки.

Наприкінці церемонії пролунав студентський гімн «Гаудеамус» у виконанні університетського хору, пісенний номер присутнім подарували учасники вокального гурту «Універ».


Фотозвіт з заходу: