Новини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 160

30 січня 2023 року

Студентам ННІ «Фізико-технічний факультет» викладатиме дослідник з Інституту фізики плазми Макса Планка (IPP)

Студентам ННІ «Фізико-технічний факультет» викладатиме дослідник з Інституту фізики плазми Макса Планка (IPP)

У весняному семестрі курс «Утримання плазми» як частину предмету «Взаємодія плазми з речовиною» студентам ННІ «Фізико-технічний факультет» викладатиме випускник Каразінського університету, дослідник з Інституту фізики плазми Макса Планка (IPP), Німеччина, Микола Борисович Марущенко.

У 1980-му Микола відмінно закінчив фізико-технічний факультет Харківського університету, захистив кандидатську дисертацію з фізики плазми, працював у галузевій науково-дослідній лабораторії плазмово-технологічних процесів фізтеху, потім в Інституті фізики плазми Національного наукового центру «Харківський фізико-технічний інститут». З 2000-го року дотепер працює в IPP, у відділі Теорії Стеллараторів. Зона відповідальності - кінетика гарячої плазми, процеси електронно-циклотронного нагрівання плазми та розробка комп’ютерних моделей для інтерпретації даних діагностики. Його індекс Хірша в Скопусі становить 25.

Ґрунтовний досвід безпосередньої участі в дослідженнях з керованого термоядерного синтезу, набутий Миколою у провідних наукових центрах світу, допоможе студентам п’ятого курсу засвоїти засади сучасної фізики плазми. Ці знання та навички є необхідними для успішної роботи в цій галузі фізики, яка бурхливо розвивається та потребує все більше фахівців, зокрема, з огляду на успішне будівництво на півдні Франції Міжнародного термоядерного експериментального реактора ITER.

Бажаємо Миколі творчого завзяття та працьовитих студентів!