Новини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1325

30 січня 2023 року

19 Міжнародний Майстер-клас 2023 з фізики елементарних частинок

19 Міжнародний Майстер-клас 2023 з фізики елементарних частинок

Майстер-клас пройде у Харківському Національному Університеті імені В.Н. Каразіна на базі ННІ «Фізико-технічний Факультет» 16 березня 2023 року 13:30 - 18:00 за адресою м.Харків, м. Свободи 4 (Головний корпус ХНУ імені В.Н. Каразіна).

Щороку понад 13000 учнів середньої школи з 60 країн світу приїжджають на один день до одного з 225 університетів або дослідницьких центрів, щоб розгадати таємниці фізики елементарних частинок.

Цього року майстер-клас пройде у Харківському Національному Університеті імені В.Н. Каразіна на базі ННІ «Фізико-технічний Факультет» 16 березня 2023 року 13:30 - 18:00 за адресою м.Харків, м. Свободи 4 (Головний корпус ХНУ імені В.Н. Каразіна).

Лекції від провідних вчених розкриють теми та методи фундаментальних досліджень основ матерії та сил, що дозволить учасникам самостійно виконувати вимірювання реальних даних експериментів з фізики елементарних частинок. Дослідники запрошують старшокласників віком від 15 до 19 років щоб надати можливість їм побути науковцями на один день. Основною діяльністю буде майстер-клас з вимірювання та обробки реальних даних з Великого адронного коллайдера CERN (Швейцарія) з експериментів ATLAS, CMS, LHCb і ALICE.

Загальна програма майстер-класу (~4-5 годин) наступна: школярі приходять до Харківського Національному Університеті імені В.Н. Каразіна, де на лекціях знайомляться з університетом, його освітньою та науковою діяльністю, фізикою елементарних частинок, експериментами та детекторами. Передбачається дві оглядові лекції про фізичну освіту в Університеті та експеримент CMS в CERN (кожна по 30 хвилин). Після перерви на каву з викладачами та співробітниками, школярі працюватимуть над даними фізики елементарних частинок. Для цієї діяльності в безпечному просторі Каразінського буде організовано ПК-пул. Учні працюватимуть у парах та їм допомагатимуть репетитори (1-2 репетитори на десять учнів). Виконавши вимірювання, учні візьмуть участь у міжнародній відеоконференції разом із іншими науковими інститутами: Дебрецен (Угорщина), Перуджа (Італія) та Гельсінки (Фінляндія) та модераторами з CERN (Швейцарія). Відеоконференція триватиме з 17:00 до 18:00 за Київським часом. Школярі отримають свої результати та поєднають їх із партнерами з інших країн. Відеоконференція також включатиме обговорення результатів з модераторами, сесію запитань і відповідей та вікторину. По завершенні школярі отримають сертифікати про участь. Подія буде супроводжуватись медіа-репортажами та фотографіями. Участь у заході безкоштовна. Запрошуємо школярів старших класів та вчителів Харківщини та всієї України до участі.


Для реєстрації у заході просимо заповнити форму за посиланням: https://forms.gle/v3jPWMf7UAXKQxfWA

Довідки за телефоном: +380501892930

E-mail: ftf@karazin.ua

16 березня 2023

13:30 – 18:00

ХНУ імені В.Н. Каразіна

ННІ «Фізико-технічний факультет»

Україна, Харків, м. Свободи 4