Новини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 163

14 березня 2023 року

Щодо відбудови навчальної частини Каразінського університету в селищі П’ятихатки

Щодо відбудови навчальної частини Каразінського університету в селищі П’ятихатки

Управління безпеки і охорони з 1 лютого 2023 року взяло під охорону будівлю та прилеглу територію ННІ «Фізико-технічний факультет» Каразінського університету в селищі П’ятихатки.

Унаслідок активних бойових дій на Харківщині навчально-науковий інститут «Фізико-технічний факультет» отримав серйозні пошкодження та руйнування. Крім того, навколо навчальної будівлі та гуртожитку були розкидані небезпечні вибухові предмети воєнного призначення. За заявкою університету сили ДСНС України в січні провели обстеження будівлі інституту, гуртожитку та прилеглої до них території, у результаті чого виявили та знешкодили декілька небезпечних снарядів.

Після отримання акту від Харківського підрозділу ДСНС України щодо можливості використання території навчальної частини, господарська служба університету подала електропостачання до будівлі інституту.

Силами Управління безпеки і охорони були розчищені від уламків, скла та іншого сміття проходи на першому поверсі, забиті віконні прорізи, щоб уникнути протягів і попадання атмосферних опадів, відремонтовані вхідні двері, які взагалі були відсутні.

Пост охорони обладнано сигналізацією та тривожною кнопкою виклику поліції в разі надзвичайних ситуацій. Відділ технічного забезпечення Управління безпеки і охорони завершує монтаж системи відеоспостереження за периметром будівлі інституту.

Працівники управління також розчистили зруйновані та завалені уламками кімнати першого поверху будівлі ННІ «Фізико-технічний факультет», підготували кімнату відпочинку й обігріву сторожів для несення цілодобового чергування, проведення вантажно-розвантажувальних робіт і подальшого розчищення навчального корпусу силами працівників інституту.