Новини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1225

25 квітня 2016 року

Урочисте відкриття пам’ятної дошки та лабораторії імені професора А.М. Рожкова.

Урочисте відкриття пам’ятної дошки та лабораторії імені професора А.М. Рожкова.

20 квітня 2016 року. На фізико-технічному факультеті ХНУ ім. В.Н. Каразіна відбулося урочисте відкриття пам’ятної дошки та лабораторії імені професора А.М. Рожкова.

У події взяли участь рідні Аліма Михайловича, його друзі та учні, викладачі, науковці, студенти та аспіранти ФТФ, а також гості з ННЦ ХФТІ та НФТЦ. Було сказано багато добрих слів, виступили генеральний директор ННЦ ХФТІ, академік НАНУ М.Ф. Шульга, проректор університету академік М.О. Азарєнков, директор НФТЦ В.І.Фаренік, директор Інституту фізики плазми ННЦ ХФТІ, член-кореспондент НАНУ І.Є. Гаркуша, головний інженер ННЦ ХФТІ М.В. Сосіпатров, доцент О.Ф. Целуйко, начальник відділу ННЦ ХФТІ В.Б. Юферов, декан ФТФ І.О. Гірка, професор Ю.А.Бережной. Вони згадали наукові та організаційні здобутки професора Рожкова, його людські якості. Було відзначено, що завдяки Аліму Михайловичу на фізико-технічному факультеті було створено новий науковий напрямок, який згодом перетворився у наукову школу експериментальної фізики плазми. Професор А.М.Рожков був творцем і першим завідувачем кафедри фізичних технологій ФТФ.

Алім Міхайлович Рожков (1936-1994), доктор фізико-математичних наук, професор. Понад 40 років віддав Харківському університету. Був засновником і першим завідувачем кафедри фізичних технологій.