Новини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 181

17 квітня 2023 року

Вітаємо Олексія Дмитренка!!!

Вітаємо Олексія Дмитренка!!!

Випускнику кафедри матеріалів реакторобудування фізтеху 2002 року, молодшому науковому співробітнику Національного наукового центру «Харківський фізико-технічний інститут», капітану стрілецької роти 209 окремого батальйону територіальної оборони 113 окремої бригади територіальної оборони Олексію Дмитренку вручено відзнаку Міністра оборони України «Вогнепальна зброя» та власне нагородну зброю – пістолет Beretta M9.

Наш колега приєднався до лав Збройних Сил України першого ж дня повномасштабного російського вторгнення, 24 лютого 2022 року, і захищав Харків від загарбників. За 13 місяців великої війни він брав участь у бойових діях на різних ділянках східного фронту – переважно на лінії зіткнення. У перші дні війни – на північних межах Харкова, потім – неподалік Старого Салтова (біля села Рубіжне), далі – поблизу Сватового, на Бахмутському напрямі (Курдюмівка – Озарянівка) і, нарешті, на Лиманському напрямі (поблизу Кремінної). А зараз – знову боронить Харківщину. У роті під командуванням науковця Академії служать інженер електромереж, зварювальник, ІТ-фахівець і представники інших мирних професій.

Олексій Дмитренко не лише захищає Україну фізично, а й зміцнює її інформаційну безпеку – в інтерв’ю провідним світовим медіа (CNN, CBS та іншим) розповідає правду про російську агресію безпосередньо з місць бойових дій.

Вітаємо колегу з почесною нагородою, дякуємо йому за захист і бажаємо якнайшвидшої Перемоги та повернення додому і до наукової діяльності.

Слава Україні та її героям!