Новини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 160

21 травня 2023 року

Конкурс рефератів учнівської молоді «Ядерна енергія і світ»

Конкурс рефератів учнівської молоді «Ядерна енергія і світ»

Цього року на розгляд журі надійшов 31 реферат від учнів 18 шкіл та 1 фахового коледжу міста.

Після річної перерви Українське ядерне товариство (УкрЯТ) відновило Всеукраїнський конкурс рефератів серед учнівської молоді «Ядерна енергія і світ». За підтримки департаменту освіти Харківської міської ради у цьому конкурсі беруть участь і школярі Харкова. У нашому місті організаційний комітет конкурсу представляють викладачі та науковці навчально-наукового інституту «Фізико-технічний факультет» Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна та науковці Національного наукового центру «Харківський фізико-технічний інститут», які є членами Харківського осередку УкрЯТ.

Цього року на розгляд журі надійшов 31 реферат від учнів 18 шкіл та 1 фахового коледжу міста. Найбільше робіт (по 4) – від учнів шкіл № 84 та № 100. Хоча за умовами конкурсу до другого туру планувалось відібрати 10 робіт, журі вирішило допустити до участі у другому турі (online презентація роботи) 14 робіт. Всім учасникам другого туру, який відбудеться 31 травня, зичимо успіху! Майбутнє – за ядерною енергетикою.

Нагадуємо, що хоча харківські школярі беруть участь у цьому конкурсі лише з 2018 року, ми вже мали низку нагород як переможці, останню з яких у 2020 році (рік пандемії та карантину) здобув Микола Луганько, випускник школи № 45, а тапер студент третього курсу ННІ «Фізико-технічний факультет».

На фото: вручення нагород та подарунків від УкрЯТ переможцю (2 місце) конкурсу Миколі ЛУГАНЬКУ (у центрі). Праворуч від нього – віце-президент УкрЯТ з науки, директор Інституту фізики твердого тіла, матеріалознавства і теїхнологій ННЦ «ХФТІ», професор кафедри матеріалів реакторобудування та фізичних технрологій ННІ «Фізико-технічний факультет», член-кореспондент НАН України Віктор Миколайович Воєводін , ліворуч – завідувач кафедри матеріалів реакторобудування та фізичних технологій ННІ «Фізико-технічний факультет», член Правління УкрЯТ, проф. Сергій Володимирович Литовченко.

Про переможців конкурсу у Харкові, які будуть представляти наше місто у другому турі восени цього року, ми дізнаємось на початку червня. Дякуємо всім учасникам за активність та небайдужість, зичимо успіхів, всім бажаємо перемоги!