Новини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1032

25 травня 2016 року

Наукові доробки студентів фізико-технічного факультету використають для досліджень на прискорювачах у Франції та США

Наукові доробки студентів фізико-технічного факультету використають для досліджень на прискорювачах у Франції та США

25 травня 2016 року на фізико-технічному факультеті Каразінського університету відбувся захист дипломних робіт студентів, які виконували магістерські роботи у Франції і проходили наукове стажування в Лабораторії лінійних прискорювачів Університету Париж–11 (м. Орсе), — Максима Маловиці і Тетяни Москалець.

Дипломну роботу Максима Маловиці «Порівняння моделей некогерентного випромінювання Сміта-Парселла при різних параметрах» (науковий керівник з французького боку доктор N. Delerue) присвячено вивченню когерентного випромінювання релятивістського електрона на періодичних структурах макроскопічних розмірів - випромінювання Сміта-Парселла (ВСП). Актуальність роботи обумовлено можливостями використання ВСП в якості джерела інфрачервоного випромінювання високої інтенсивності, застосування його в лазерах на вільних електронах, а також для діагностики пучків заряджених частинок.

Здобуті в роботі результати будуть використані при аналізі даних експериментів, які ведуться на тепероішній час на прискорювачах SOLEIL (Франція) і SLAC (США).

Захист дипломної роботи відбувся успішно - екзаменаційна комісія одностайно виставила оцінку «відмінно».

  • Роботу виконано в межах міжнародного проекту LIA IDEATE, в якому бере участь Каразінський університет.
  • Відеозапис презентації дипломної роботи Максима Маловиці можна переглянути за посиланням: https://youtu.be/HloxJ8UiSUc