Новини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 141

19 липня 2023 року

Навчальна практика на фізико-технічному.

Навчальна практика на фізико-технічному.

Один день навчальної практики на фізико-технічному.

Один день навчальної практики на фізико-технічному. Сьогодні перед студентами четвертого курсу фізтеху виступив Даріо Круз, виконавчий директор європейської освітньої мережі у галузі термоядерного синтезуFuseNet. Це – одна з двох професійних міжнародних асоціацій, до яких запрошено Каразінський університет. Пан Даріодетально розповів про підтримку академічної мобільності студентів та аспірантів від асоціації FuseNet.

Крім того, професор фізтеху Анрі Вейсен прочитав лекцію на тему "Термоядерна плазма та дослідження вгалузі керованого термоядерного синтезу".

Професор Вайсен добре відомий у термоядерному товаристві. Він був заступником керівника робочої групи з напряму «Діагностика» (2001) та заступником керівника робочої групи з напряму «Фізика та технологій для ІТЕР» (2015-2020) на англійському токамаку JET. Його індекс Хірша у базі Скопус становить 39. У своїй лекції професор Вайсен познайомив студентів з двома концепціями утримання надвисокотемпературної плазми для здійснення термоядерних реакцій: токамаками та стелараторами. Також він розповів про перспективи співпраці науковців у цій галузі та запросив студентів приєднатись до цього надзвичайного міжнародного колективу.