Новини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 139

2 жовтня 2023 року

Конкурс наукових проєктів Remote Research Grants for Ukrainian Researchers

Конкурс наукових проєктів Remote Research Grants for Ukrainian Researchers

3 квітня 2023 року Єврокомісія оголосила Remote Research Grants for Ukrainian Researchers — конкурс наукових проєктів на підтримку українських учених, які перебувають в Україні, у межах робочого пакету 9.1 програми EURIZON.

До складу Наукової експертної групи конкурсу запрошено двох представників України: виконавчого директора Національного фонду досліджень України Ольгу Полоцьку та професора навчально-наукового інституту «Фізико-технічний факультет» Ігоря Гірку.

Станом на 30 червня було зареєстровано 786 заявок від керівників українських дослідницьких проєктних команд. Така активність українських науковців значно перевершила всі очікування організаторів конкурсу, що демонструє нагальну потребу для науки в Україні отримати будь-яку форму підтримки на місці у складних умовах війни.

За тематичним напрямом поданих запитів «Фізичні науки та техніка» є безумовним лідером (281 запит) та відповідає тематиці технічних робочих пакетів проєкту EURIZON.

Усі запити передбачають розвиток контактів із європейськими партнерами з 32 країн, насамперед з Польщі, Німеччини, Франції, Чехії та Італії.

Загалом у конкурсі EURIZON взяли участь команди практично з усіх куточків України. Більшість експертів були приємно здивовані високою якістю запитів. Це доводить, що українська наука жива та перебуває на дуже високому рівні попри війну.

До того ж велика кількість запитів стала підставою для організаторів звернутися до Єврокомісії щодо збільшення бюджету конкурсу втричі. У разі затвердження журі конкурсу зможе надати підтримку близько 300 науковцям в Україні.