Новини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 155

14 жовтня 2023 року

Каразінці у складі експертної групи конкурсу EURIZON

Каразінці у складі експертної групи конкурсу EURIZON

10 жовтня 2023 року відбулися чергові збори наукової експертної групи конкурсу наукових проектів Євросоюзу для науковців, які працюють усередині України EURIZON WP 9.1 «Remote Research Grants for Ukrainian researchers».

На жаль, через високе число поданих запитів, секретаріат конкурсу не зміг знайти відповідне число закордонних експертів. Це також пояснюється тим, що конкурс було оголошено по шести напрямках (PHYSICAL SCIENCE & ENGINEERING; HEALTH & FOOD; ENVIRONMENT; ENERGY; SOCIAL AND CULTURAL INNOVATION; DATA, COMPUTING & DIGITAL RESEARCH INFRASTRUCTURES), тоді як секретаріат зазвичай має справу з проектами про інфраструктуру природничих досліджень. Тому на теперішній час частину запитів прорецензували лише до одному експерту, що унеможливлює допуск цих запитів до конкурсу.

Результати конкурсу будуть оголошені 10 листопада, коли відзначатиметься річниця підписання угоди про науково-технічне співробітництво між Німеччиною та Україною. До того часу будуть визначені щонайменше двадцять переможців.

Зважаючи на високе число запитів і їхню високу якість, наукова експертна група звернулась до Єврокомісії з проханням збільшити обсяги фінансування конкурсу та очікує днями отримати позитивну відповідь на цей запит. У разі позитивної відповіді від Єврокомісії, число профінансованих проектів сягне шістдесяти, про що буде оголошено до 30 листопада 2023 року.

У роботі наукової експертної групи взяли участь, зокрема, випускниця факультету іноземних мов Каразінського університету, виконавчий директор Національного фонду досліджень України Ольга Полоцька та професор навчально-наукового інституту «Фізико-технічний факультет» Ігор Гірка.