Новини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 94

2 лютого 2024 року

Практика студентів ННІ "ФТФ" у Чеському технічному університеті (FNSPE CTU) в м. Прага.

Практика студентів ННІ "ФТФ" у Чеському технічному університеті (FNSPE CTU) в м. Прага.

29 січня 2024 року студенти 3-5 курсів ННІ «Фізико-технічний факультет» розпочали лабораторні заняття на базі факультету ядерних наук та фізичної інженерії Чеського технічного університету (FNSPE CTU) в м. Прага.

Студенти набувають практичні навички в галузі фізики плазми та керованого ядерного синтезу на токамаку GOLEM і комплексі лабораторних робіт PLASMALAB.

GOLEM — це невеликий токамак кругового перерізу. Його великий радіус дорівнює 0,4 м, а малий — 0,085 м. Здебільшого його використовують для підвищення експериментальних компетенцій студентів. Також CTU побудував сучасну лабораторію PlasmaLab@CTU для студентів і науковців вартістю понад 23 мільйони чеських крон, у якій зараз і практикуються студенти фізико-технічного факультету.

Перебування студентів у Празі повністю профінансовано Харківським національним університетом імені В.Н. Каразіна в межах реалізації проєкту EuroFusion.

На фото можна побачити студентів ННІ «ФТФ» які проходять практику та Празького Голема – істоти створеної з глини та інших земних елементів.