Новини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 107

8 лютого 2024 року

Міні-практикум студентів Навчально-наукового інституту «Фізико-технічний факультет»

Міні-практикум студентів Навчально-наукового інституту «Фізико-технічний факультет»

З 29 січня по 02 лютого 2024 року студенти Навчально-наукового інституту «Фізико-технічний факультет» відвідали Чеський технічний університет в Празі.

На базі факультету ядерної та фізичної інженерії для них було організовано міні-практикум для набуття практичних навичок у галузі фізики плазми та керованого ядерного синтезу на токамаку Golem та в лабораторії Plasmalab.

Програма перебування передбачала два етапи:

1) виконання практичної роботи в лабораторії Plasmalab, де студенти навчалися вимірювати магнітні поля на навчальному стенді, визначали коефіцієнти заломлення різних речовин мікрохвильовою інтерферометрією, створювали вакуум необхідного рівня для формування в ньому плазмового середовища;

2) вивчення умов роботи токамаку Golem та визначення оптимальних умов його роботи для утримання плазми.
За результатами отриманих експериментальних даних студенти підготували звіти та презентували їх представникам кафедри фізики докторам Войтеху Свободі та Яні Бротанковій, а також аспірантам кафедри.
У ході загальної дискусії з підбивання підсумків практикуму представники як Чеського технічного університету у Празі, так і представники Каразінського університету висловили зацікавленість у продовженні та розширенні співпраці в освітній та науковій сферах.