Новини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 64

5 березня 2024 року

Випускниця Фізтеху Ксенія Мінакова вперше в історії представила Україну на всесвітньому саміті «Розвиток науки, створення технологій для кращого світу» в Сінгапурі

Випускниця Фізтеху Ксенія Мінакова вперше в історії представила Україну на всесвітньому саміті «Розвиток науки, створення технологій для кращого світу» в Сінгапурі

8–12 січня Ксенія брала участь у світовому глобальному саміті молодих вчених GYSS 2024

де вперше за всю його історію представила Україну. Цей форум є одним з найпрестижніших у сфері науки. Загалом у ньому взяли участь понад 350 молодих дослідників та провідних вчених із 38 країн світу. Серед почесних гостей саміту були лауреати Нобелівської премії, премії Філдса та Технологічної премії тисячоліття.

Ксенія Мінакова випускниця кафедри теоретичної ядерної фізики ННІ «Фізико-технічний факультет» 2011 року, нині є доцентом кафедри фізики ХПІ, кандидатом фізико-математичних наук. Коло наукових інтересів Ксенії охоплює теоретичні обчислення та моделювання термофізичних процесів в сонячних батареях. Також вона активно працює над залученням, навчанням та розвитком жінок і молоді в галузі STEM-освіти.

Під час саміту Ксенія провела лекційне заняття, де презентувала результати своїх наукових досліджень з наноструктур, які отримали високу оцінку від її колег з Інституту функціональних інтелектуальних матеріалів Національного університету Сінгапуру.

Пишаємося досягненнями наших випускників, вітаємо Ксенію!

Довідково. Саміт GYSS був започаткований у 2013 році. Його мета — залучити молодих науковців до здійснення своїх наукових мрій через тісну взаємодію з видатними вченими, дослідниками й іншими колегами. Саміт охоплює такі дисципліни, як хімія, фізика, медицина, математика, інформатика та інженерія.