Новини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 65

7 березня 2024 року

Генеральна асамблея європейської мережі з ядерної освіти – ENEN

Генеральна асамблея європейської мережі з ядерної освіти – ENEN

01 березня 2024 року відбулася Генеральна асамблея ENEN, на якій до європейської родини мережі ENEN доєдналися два українських представника: ННЦ ХФТІ та НТУУ КПІ.

Попередня підготовча робота була проведена з боку Національного контактного пункту Євратом в Україні та ENEN.

Формальною процедурою вступу є презентація потенційного члена мережі перед спільнотою ENEN та схвалення діючими членами асоціації представленої презентації та мотивації щодо участі. ННЦ ХФТІ та НТУУ КПІ пройшли ці формальні процедури й доєдналися до ENEN. Крім того, членами ENEN є ХНУ ім. В.Н. Каразіна, НТУ “Одеська політехніка”. ХНУ ім. В.Н. Каразіна представив поточний стан справ та ініціативу щодо центру ядерної медицини в Харкові на базі ННІ «Фізико-технічний факультет» та ННЦ ХФТІ.

ENEN, штаб квартира в Брюсселі, як європейська освітня мережа за напрямом fission, не тільки поєднує європейські університети ядерної освіти й ядерні центри, але є глибоко інтегрованою у проєкти Євратом та безпосередню комунікацію з представниками Європейської Комісії.

Інше й головне – це можливість для наших студентів, аспірантів, молодих вчених й інженерів здобувати нові знання та навички, нові контакти та досвід міжнародної комунікації, обговорювати можливі проєкти. Як це можливо?

Заходи, тренінги, курси, конкурси наукових робіт й інші ініціативи, які треба відслідковувати та приймати активну участь. Крім того, в більшості випадків все це можна робити за зовнішнього фінансування.

Треба подаватися на конкурси, наприклад:

1. Для аспірантів та молодих вчених

ENEN PhD Event & Prize 2024

https://enen.eu/index.php/phd-events/

Подача заявки до 26 березня 2024. Компенсація витрат на участь для відібраних робіт + 1000 євро на участь у конференції за власним вибором.

2. Для студентів

BSc and MSc nuclear competition and summer school

1-5 July, 2024, Bratislava, Slovakia
https://nuclearcompetition2024.enen.bme.hu/

Зовнішня фінансова підтримка – доступна!