Новини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 64

5 квітня 2024 року

Міжнародний турнір фізиків

Міжнародний турнір фізиків

З 2 по 6 квітня в Цюріху (Швейцарія) проходить Міжнародний турнір фізиків, одне з найпрестижніших у світі змагань для студентів-фізиків.

Команда України бере участь в цих турнірах щороку від самого заснування турніру. До речі, перший турнір відбувся 2009 року саме в Україні. За попередні 15 років команда України потрапляла в трійку призерів 10 разів. Таким успіхом може похвалитися ще лише команда Франції. Війна сильно погіршила умови підготовки українських команд: довелося готуватися он-лайн, майже без доступу до експериментальних лабораторій, з орієнтацією на жіночий склад команди та керівників.

Проте турнір, як і в усі часи, тримається на фанатах. У складі команди України грали 2 студентки Каразінського університету: Влада Фандєєва з фізичного факультету і Станіслава Літвінова з ННІ “Фізико-технічний факультет”, а керівницями команди були дві випускниці фізико-технічного факультету - Ксенія Мінакова (тепер доцентка ХПІ) та Анастасія Гаєва (тепер волонтерка).

Команда України показала кращий результат, ніж дев’ять інших національних команд, зокрема, обійшла команди з Великобританії, Іспанії, Данії. За результатами відбіркових боїв команда України посіла 12 місце серед 21 команд-учасниць і не пройшла до півфіналу.

Низький уклін команді, керівникам і всім, хто допомагав у підготовці, за те, що традиція не переривається, що безцінний турнірний досвід передається наступним поколінням, яким нести естафету далі!

І красно дякуємо уболівальникам за незмінну підтримку!