Новини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 44

19 квітня 2024 року

Вітаємо Поліну Кофман!!!

Вітаємо Поліну Кофман!!!

Випускниця ННІ ФТФ 2023 року Поліна Кофман здобула грант (APS Distinguished Student Program for Ukraine - за підтримки Фонду Альфреда П. Слоуна) від Американського фізичного товариства (АФТ, American Physical Society) для українських студентів

https://aps.org/publications/apsnews/202405/grant.cfm

Цей грант дав Поліні можливість виступити на березневих зборах АФТ в Міннеаполісі. Її доповідь стосувалась фізичних кубітів і була розвитком ідей зі статті, надрукованої в Physical Review Letters минулого року [https://doi.org/10.1103/PhysRevLett.130.076901]. У доповіді було представлено результати теоретичного дослідження дворівневої системи, яка взаємодіє з двовимірною транзистороподібною оптичною платформою. За підтримки АФТ Поліна Кофман приєдналася до 13 000 фізиків у Міннеаполісіі.

Поліна є аспіранткою Фізико-технічного інституту низьких температур імені Б. Вєркіна, Харків. 2023 року Поліна закінчила університет з відзнакою. Більше того, її було відзначено як кращу випускницю фізтеху 2023 року. Її середній бал диплому склав 97.87; на момент випуску вона вже була співавтором статті в журналі Scientific Reports; отримала стипендію Президента України, стипендію для стажування в інституті Рікен, Японія; була переможницею Міжнародного студентського турніру фізиків 2021 року.

Тому її чергова перемога не стала несподіванкою для викладачів фізтеху та її керівника аспірантської роботи - випускника фізтеху, доктора фізико-математичних наук Сергія Шевченка.

Вітаємо Поліну та зичимо подальших творчих успіхів!