Новини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1050

18 квітня 2017 року

Міжнародний студентський турнір фізиків: вітаємо переможців

Міжнародний студентський турнір фізиків: вітаємо переможців

Команда Каразінського університету – переможець (перше місце) 9-го Міжнародного студентського турніру фізиків.

https://twitter.com/IPT_Official

Турнір відбувся з 9 по 13 квітня в Технічному університеті Чалмерса в Гетеборзі, Королівство Швеція. До складу команди увійшли три студенти фізичного факультету: Зайцева Вікторія, Зайцева Ольга, Сікачина Ігор, - та три студенти фізико-технічного факультету: Біденко Богдан, Геращенко Кирило, Іваштенко Орина. Команду готували до турніру доценти фізичного факультету Захар Майзеліс та фізико-технічного Олексій Голубов.

У турнірі взяли участь 18 команд, які були розподілені жеребкуванням на дві підгрупи. До першої підгрупи увійшли переможці національних відборів з Італії, Політехнічної школи Парижа, Бразилії, Московського фізико-технічного інституту (МФТІ), США, Королівського технологічного інституту Швеції, Колумбії, Китаю, Венесуели. Наша команда потрапила до другої групи разом із командами Технічному університеті Чалмерса в Гетеборзі, Німеччини, Хорватії, Університету Клод Бернар Ліон 1 (Франція), Воронезького університету, Швейцарії, Греції, Словенії.

Всі тури наша команда трималась в своїй підгрупі на одну сходинку нижче господарів турніру. Після чотирьох днів фізичних боїв команда Політехнічної школи Парижа з великим відривом перемогла в своїй підгрупі (202 бали), а наша команда відставала від Технічного університету Чалмерса (187,75 бали) на півтора бали. Саме ці три команди зустрілись у фіналі, де доповідь від української команди на тему «машина, яку рухає світло» робила Оля Зайцева. Друге місце вибороли господарі турніру. Команді Політехнічної школи Парижа дісталось третє місце.

З історії. У попередніх восьми турнірах команда фізико-технічного факультету Каразінського університету тричі представляла Україну і тричі перемагала: 2011 року в Долгопрудному Московської області – перше місце, 2014 року в Лозанні – друге місце, 2015 року в Варшаві – перше місце.