Новини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1154

3 травня 2017 року

ХХ Всеукраїнський юніорський турнір юних фізиків

ХХ Всеукраїнський юніорський турнір юних фізиків

21–23 квітня 2017 року у Комунальному закладі «Обласна спеціалізована школа-інтернат ІІ–ІІІ ступенів „Обдарованість“ Харківської обласної ради» за участі викладачів і студентів фізичного та фізико-технічного факультетів Каразінського університету було проведено ХХ Всеукраїнський юніорський турнір юних фізиків.

У заході взяли участь 16 команд, які складались із школярів 8–10 класів з Дніпра, Києва, Одеси, Харкова та Херсона.

За результатами змагання перемогу здобула команда «Людський фактор» Харківського фізико-математичного ліцею № 27 (керівник команди — доцент фізичного факультету, почесний громадянин міста Харків,кандидат фіз.-мат. наук Ілля Гельфгат), дипломи другого ступеня вибороли команди «6 ступенів вільності» (Московський район м. Харків, цю команду готували до турніру студенти фізико-технічного факультету Ю.Балькова та О.Лук’янчук), «ХФТЛ-2» (Херсон) та «Це добре» (Дніпро). Команди з Одеси, Харківського університетського ліцею (цю команду готувала до турніру випускниця фізико-технічного факультету, переможниця Міжнародного студентського турніру фізиків А. Гаєва), Українського фізико-математичного ліцею (Київ) та інтернату «Обдарованість» (Харків) отримали дипломи третього ступеня

В особистому заліку дипломи першого ступеня вибороли Кирило Ковальчук (ХФМЛ № 27) та Геннадій Меланіч (Херсонський фізико-технічний ліцей). Ще 14 учасників нагороджені дипломами другого та третього ступенів.

Дипломами за найкращу доповідь було відзначено Кирила Ковальчука (ХФМЛ № 27) та Микиту Швеця (Дніпро), за найкраще опонування — Романа Овсянникова (Московський район Харкова) та Олександру Дмитрієнко (Херсон), за найкращу рецензію — Анастасію Кутах (ХФМЛ № 27) та Олександру Дмитрієнко (Херсон).

У своєму виступі під час церемонії нагородження переможців та закриття турніру голова журі, декан фізико-технічного факультету, професор Ігор Гірка підкреслив високий рівень підготовки команд-учасниць турніру та висловив сподівання побачити старшокласників серед студентів Каразінського університету.

Вітаємо переможців, бажаємо нових досягнень у науці та навчанні!