Новини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 973

3 липня 2017 року

Участь у Літній школі з фізики елементарних частинок, м. Трієст, Італія.

Участь у Літній школі з фізики елементарних частинок, м. Трієст, Італія.

Максим Люль, студент ТЯ-61 групи ФТФ: з 4 по 17 червня 2017 був учасником Літньої школи з фізики елементарних частинок, яку організовував Міжнародний центр теоретичної фізики Абдус Салама, м. Трієст, Італія.

По-перше, мене вразило те, що я був єдиним учасником з України та Росії. Це, я вважаю, дуже яскравий показник того, що наш факультет є одним із кращих на території України. І дійсно, коли ти можеш попросити рекомендацію у викладача фізтеху з індексом Хірша понад 15, то це варто на увагу.

Школа зібрала учасників з усього світу: США, Канади, Мексики, Індії, Японії, Німеччини, Швейцарії... Всі, здавалося б, різні, але з легкістю знаходили спільну мову. Упевнений, що ніде більше не можна знайти такої атмосфери, як на подібних школах, адже коли люди об'єднані спільними інтересами, коли тебе оточують успішні мотивовані учасники, то ти і сам мимоволі стаєш мотивованим і успішним. Цікаві лекції, відкриті і по-доброму божевільні учасники зробили цю школу просто незабутньою. Уже пройшло п'ять днів, а я до сих пір під враженням (думаю це надовго)!

Дуже здорово, коли ім'я твого факультету говорить саме за себе, і його студентів із задоволенням приймають в якості учасників в різні школи / обміни / стажування.

Отже, якщо ти абітурієнт, то подача документів на фіз-тех, на мій погляд, це найправильніше рішення, адже факультет, в першу чергу, навчить тебе мислити, а це найголовніше, що повинен дати університет. А якщо ще й докладати зусилля і наполегливо займатися, то і твоє повідомлення з'явиться в розділі «Закордонна практика».